Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

marți, 7 septembrie 2010

Cateva luni pana la Armaghedon

O mare parte din analistii militari ai planetei crede ca apropiatul razboi cu Iranul va fi unul de o amploare fara precedent, care ar putea include, din nou, dupa mai bine de o jumatate de secol, armamanetul nuclear. Analistii de la Stratfor considera ca, de data aceasta, Rusia nu vamai avea un comportament duplicitar, ca pana acum, mai ales in cazul Kosovo - ci va intra de la bun inceput de partea NATO in conflict, mai precis de partea SUA, Marii Britanii si Israelului.


Specialistii cred ca apropiatul conflict va fi de fapt un mega-razboi, cel al fortelor asa-zis crestine, iudaice si iudeo-masonice contra musulmanilor. A Bibliei contra Coranului. Sau cum a spus cineva, al adeptilor lui Yahve, contra celor ai lui Alah. Faptul va implica si pozitionarea unor tari din extremul orient, cum ar fi China, Japonia, India, Koreea. "Un razboi al religiilor cum n-a mai fost pana acum", spun analistii religiosi. "Un veritabil Armaghedon".
Ca atare, Rusia, cu peste 250.000 de focoase nucleare active, nu-i de asteptat sa asiste ca spectator in a cest conflict in care SUA si-a masat deja o mare parte din fortele militare in Golful Persic. Parteneriatul strategic al SUA cu Rusia este in plina inflorire, s-a consolidat in acest an, cu tot "jocul de glezne" al Kremlinului referitor la amplasarea rachetelor in Dobrogea. Mai nou, Rusia si Israelul au semnat un acord pe termen indelungat in domeniul cooperarii militare.
Ministrul rus al apararii, Anatoli Serdiukov, a afirmat ca tara sa vrea sa foloseasca experienta militara israeliana pentru a-si moderniza propriile forte armate. Informatia referitoare la semnarea acestui acord a fost difuzata de agentia rusa Ria Novosti , care a precizat ca ministrul Anatoli Serdiukov nu a dat foarte multe detalii referitoare la continutul acordului ruso-israelian. Colaborarea militara intre Rusia si Israel este calificata de analisti ca fiind in crestere, mai ales ca acest acord vine dupa ce la inceputul anului Rusia a cumparat 12 avioane fara pilot de la israelieni, iar personalul militar rus a fost instruit cum sa le foloseasca de specialisti din Israel.
In acest context, trebuie vazuta si declaratia lui Putin care a afirmat ca relatiile ruso-americane sunt mai bune ca oricand. Acesta s-a declarat luni foarte optimist in privinta relatiilor cu Statele Unite, calificand relatia sa cu presedintele american, Barak Obama, drept ”minunata”, scrie RIA Novosti. Vladimir Putin a fost citat de politologul german Alexander Rahr dupa o intalnire cu acesta la Soci in cadrul Clubul International de Discutii Valdai. Premierul rus a afirmat ca Statele Unite reprezinta un important partener economic al Rusiei si sustine ca este ”placut surprins” de perspectiva administratiei americane asupra unor probleme globale, mentionand ca guvernul sau acorda o ”mare atentie” masurilor adoptate de aceasta.

Citeste mai mult…

Niciun comentariu: