Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

vineri, 8 octombrie 2010

REVOLTA POPORULUI ROMÂN

Regimul socialismului de dezvoltare a condus România de la o ţară eminamente agricolă la o ţară cu o industrie în plină expansiune, între anii 1945-1989. Cu toate neajunsurile sale, cauzate de dictaura unui singur partid (P.C.R.), acel regim a asigurat populaţiei României progrese de necontestat în plan social.
Toţi cetăţenii români, fără deosebire de naţionalitate, au beneficiat de un sistem de sănătate gratuit şi performant, de un sistem de învăţămînt gratuit şi racordat la cuceririle ştiinţei şi tehnologiei, de locuri de muncă, de salarii şi pensii decente, de un transport în comun subvenţionat de stat, de bilete de odihnă şi de tratament subvenţionate şi de locuinţe sociale pentru care se plătea o chirie modică. De asemenea, exista posibilitatea ca prin credite de la CEC, pe baza adeverinţei de la locul de muncă, cetăţenii români să devină proprietari de case şi automobile. România de atunci, încadrată prin conjuctură istorică în sistemul mondial socialist de sorginte sovietică a trebuit să plătească tribut libertăţii de expresie şi să ducă o permanentă luptă de supravieţuire în structurile Tratatului de la Varşovia şi C.A.E.R.
Din nefericire, acele condiţii istorice s-au răsfrînt negativ asupra vieţii românilor, mulţi dintre ei suferind privaţiuni, mergînd pînă la închisoare politică şi exterminare fizică.
Cu toatea acestea, de pe urma socialismului şi mai ales din perioada "ceauşistă" au rămas realizări materiale care au înfruntat timpul: Autostrada Bucureşti-Piteşti, Transfăgărăşanul, Autostrada Fetesti-Cernavoda, marile hidrocentrale şi termocentrale, combinate siderurgice şi chimice, uzine şi fabrici, sistemul national de irigatii, Casa Poporului (Palatul Parlamentului), canalul Dunare-Marea Neagra, fiind demarate lucrările la Centrala Nucleară de la Cernavodă.
În plin Război Rece, oficinele marilor puteri capitaliste, folosindu-se de mijloace perfide de propagandă, gen "Europa liberă", au acreditat permanent ideea că în ţările occidentale curge lapte şi miere şi un viitor fericit nu poate fi asigurat decît de puterea economică şi militară a S.U.A. În 1989, prin trădarea lui Gorbaciov, sistemul mondial socialist s-a prăbuşit ca un castel de cărţi de joc, dar numai în România schimbarea de regim politic din 22 decembrie 1989 a avut urmări sîngeroase, enigmă ce încă nu a fost dezlegată. De la acele teribile evenimente au trecut mai bine de 20 de ani şi astăzi Poporul Român se află la un bilanţ foarte trist. Cu ce se poate lăuda regimul capitalist din România avîndu-l la timonă pe un marinar-preşedinte, Traian Băsescu? Răspunsul este unul singur: cu ticăloşii. Salarii tăiate cu 25%, TVA ajuns la 24%, pensii mizerabile, falsificarea voturilor în Parlamentul României, adîncă recesiune economică, datorie externă de peste 100 miliarde euro (cifra exactă este ţinută secretă de BNR), înrobire externă la FMI şi BM, cheltuieli exorbitante cu drumuri şi autostrăzi de mîntuială, cedarea bogăţiilor solului şi subsolului, destrămarea sistemului sanitar, prăbuşirea sistemului de învăţămînt, revenirea la statutul de semicolonie a Occidentului, pierderea demnităţii naţionale, ameninţarea iredentistă cu pierderea Ardealului, şomaj declarat şi ascuns, emigrarea a milioane de români şi multe alte nenorociri, care duc inevitabil la mari tensiuni sociale. Fără îndoială, mămăliga românească va exploda cît de curînd! S-a ajuns la limită! Aşa nu se mai poate continua. România are nevoie de un nou sistem de organizare politică şi economică. Nu e vorba de întoarcerea la bolşevism, ci de a scăpa de hoţii economiei de tarabă!

FLORIN IORDACHE

P.S.: Fostul prim-ministru Petre Roman a fost audiat miercuri la Parchetul instanţei supreme, în calitate de martor în Dosarul Sterling, el arătînd că acest proiect iniţiat în vremea sa a respectat toate normele legale şi avea la bază legile în vigoare la acea vreme.
Fostul premier a fost citat de procurori pentru a da detalii cu privire la două Hotărîri emise în 1990 şi 1991, cînd era şeful Executivului, hotărîri care au stat la baza Contractului Sterling, completat cu un Act Adiţional aprobat prin HG în timpul Guvernării Tăriceanu.


Sursa:  http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=9048&format=html

Niciun comentariu: