Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

vineri, 3 decembrie 2010

MANIPULAREA COLECTIVA: SISTEMUL DIABOLIC CE FACE CA OAMENII SA SE INREGIMENTEZE SINGURI IN SISTEMUL SCLAVAGIST

Este surprinzator ca, pe masura ce tehnologia avanseaza si ne-am astepta ca ea sa ne confere mai mult timp liber, constatam ca suntem tot mai ocupati cu lucruri pe care, in mod normal, nu am dori a le face.
Autoturismul putem spune ca s-a generalizat ususrandu-ne deplasarile, computerul ne scuteste de multe eforturi in munca depusa, comunicatiile se fac cu viteze de neimaginat acum nici 30 de ani vehiculand informatia aproape instantaneu, mesele nu mai sunt mari consumatoare de timp iar in rest celelalte activitati dispun, de asemenea, de un support tehnologoc accelerat care le reduce durata de o maniera considerabila. Si cu toate acestea nu producem mai mult decat acum 20 de ani, iar produsele nu mai sunt de aceeasi calitate si longevitate a lucrului bun, facut cu seriozitate, cu care ne obisnuisem.
Sa fie consumismul noul idol care ne motiveaza si ne mobilizeaza pana intr-acolo jncat sa nu mai avem reverberatii spirituale catre meditatie sau rugaciune?
Si totusi de ce nu mai avem timp? Ce sau cine ne consuma timpul de o maniera atat de ingenioasa incat nu putem discerne?
Am gasit un articol vechi de 3 ani insotit de un comentariu si pe care le reproduc mai jos pentru ca impreuna formeaza un tandem realitate-alegorie care poate deschide mintea multor oameni spre a sesiza corect manipularile la care sunt supusi, precum si scopul marsav urmarit de catre ocultele generatoare:

Sistemul - rapirea libertatii tale

Sistemul, societatea a devenit ceva malefic si diabolic care reuseste un singur lucru: sa iti cumpere libertatea. Cum reuseste acest lucru ? Simplu - pe bani, pe credite. Iti fura timpul, libertatea si vointa contra compensatiei financiare. Odata prins in sistem, mai mult ca sigur vei acumula credite si datorii, iti va fi din ce in ce mai greu daca nu imposibil dupa un anumit punct sa parasesti sistemul, sa devii din nou TU liber si autonom. Si evident ca aceasta compensare monetara pe care o primesti are pretul ei - integritatea, sanatatea, timpul si sufletul tau. Unii dintre voi veti spune ca fiecare are dreptul de a alege cum sa traiasca si cum sa-si organizeze viata ceea ce e adevarat pana la un anumit punct.
Este intradevar o alegere ? Primesti tu datele si informatiile la timp despre sistem pentru a lua o decizie corecta si bine informata ? Tu de fapt incerci sa-ti atingi telurile folosindu-te de informatii date tot de sistem, sistem care nu vrea sa te lase sa scapi. El are nevoie de tine viu, activ, sa consumi servicii si produse, iar cand nu mai ai bani sa te impumuti, sistemul te indatoreaza si te crediteaza voit » sa devii din ce in ce mai dependent...

· Nevoia pâinii zilnice îi dresează gradat pe oameni.

Nu spun ca economia si comertul sunt rele, dar oamenii la ora actuala le-au pervertit intr-un asa hal incat ele au devenit un scop in sine in loc de un mijloc. Nu este normal ca trebuie sa alegi intre o viata normala si o cariera ». Actualmente nu ai timpul si energia necesara pentru o familie normala si un serviciu, activitate profesionala de succes. Rata actuala a performantei si productivitatii care se cere unui om este absolut aberanta.
Acest lucru poate fi foarte usor demonstrat prin numarul mare de depresii, insomenii si oboseala cronicizata in randul oamenilor din tarile puternic industrializate.
Sistemul si tehnologia ar trebui sa-i fie ergonomice omului, sa-i usureze viata - momentan noi intram intr-o sclavie voluntara cu lanturi invizibile. Libertatea este data de timp (pe care nu il ai) si de bani (care iti sunt impozitati) - deci cat de liber crezi ca esti ?

Comentariu crisa L :

Autor necunoscut Pradigma

Un grup de oameni de stiinta au pus intr-o cusca cinci maimute si in mijlocul custii o scara, iar deasupra scarii o legatura de banane. Cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, oamenii de stiinta aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos.
Dupa ceva timp, cand o maimuta incerca sa urce scarile, celelalte nu o lasau sa urce. Dupa mai mult timp nici o maimuta nu se mai suia pe scara, in ciuda tentatiei bananelor.
Atunci oamenii de stiinta au inlocuit o maimuta.
Primul lucru pe care l-a facut aceasta a fost sa se urce pe scara, dar a fost trasa inapoi de celelalte si batuta. Dupa cateva batai niciun membru al noului grup nu se mai urca pe scara. A fost inlocuita o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru. Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la baterea novicelui.
Un al treilea a fost schimbat si lucrurile s-au repetat. Al patrulea si in fine al cincilea au fost schimbati. In final, oamenii de stiinta au ramas cu cinci maimute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa loveasca maimutele care incercau sa ajunga la banane.
Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa fie intrebate de ce ii bateau pe cei care incercau sa se catere pe scara, raspunsul ar fi fost "Nu stim. Lucrurile intotdeauna au fost asa aici..."

"E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati"- Albert Einstein

Cititi si: STAREA DE APATIE

Niciun comentariu: