Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

marți, 1 februarie 2011

ALERTA

"Va fi o nouă revoluţie cu mare vărsare de sânge, cu pierderi materiale şi umane enorm de mari (...) şi toată lumea va căuta să se răzbune pe cei vinovaţi... să trăiţi bine şi să reflectaţi bine...",

Citez: Şoferii piromani ameninţă companiile petroliere

O scrisoare expediată mai multor ambasade străine şi instituţii dădea ca termen-limită ziua Micii Uniri, 24 ianuarie, pentru îngheţarea preţurilor la energie electrică şi carburanţi.
O scrisoare anonimă, expediată mai întâi ambasadei de la Bucureşti a Republicii Kazahstan, vorbeşte despre un plan de incendiere a câtorva rafinării şi a nenumărate benzinării, autocisterne, conducte, trenuri şi vase de transport petrolier din toată ţara.
Scrisoarea este redactată, conspirativ, în numele "şoferilor auto-moto din România" şi ameninţă cu punerea în practică a atacurilor de mai sus în cazul în care, până pe 24 ianuarie (lunea trecută), preţurile benzinei şi motorinei nu vor fi plafonate la 1 euro, iar preţul energiei electrice şi cel al gazelor nu vor fi oprite din creştere până la alegerile parlamentare din 2012.
Sintetizându-şi pretenţiile, autorii scrisorii explică: "Practic, din 24 ianuarie 2011, dacă vor fi îngheţate timp de doi ani preţurile la benzină, motorină, energia electrică şi gaze, va fi linişte şi pace". Ultimatumul dat de semnatarii anonimi ai acestei ameninţări se încheie cu o formulă consacrată, pe jumătate, de Traian Băsescu: "Să trăiţi bine şi să reflectaţi bine".

La ambasadele Germaniei, Austriei, la OMV şi Rompetrol
După ce a ajuns în cutia poştală a Ambasadei Kazahstanului, scrisoarea a sosit şi pe adresele Preşedinţiei, guvernului, misiunilor diplomatice ale SUA, Germaniei şi Austriei, precum şi pe adresele rafinăriilor Rompetrol, OMV ori a societăţii E-ON Gaz Târgu-Mureş. Alegerea Ambasadei Kazahstanului ca prim destinatar al scrisorii ar putea avea drept justificare naţionalitatea actualilor proprietari ai Rompetrol - compania kazahă KazMunaiGaz deţinută de guvernul de la Astana.

Revoluţia în flăcări
Piromanii nu au omis, în aceeaşi scrisoare, să facă o succintă trecere în revistă a posibilelor efecte sociale pe care acţiunile lor le-ar putea genera. "Problema cea mai gravă este ce se va întâmpla dacă lucrurile scapă de sub control şi va ieşi toată populaţia în stradă, pentru că lumea are deja cuţitul ajuns la os şi nu mai suportă şomajul, mizeria şi sărăcia. S-a întins coarda prea tare, e mai rău ca în 1989. Atmosfera în ţară este de mult una explozivă, se aşteaptă doar o scânteie".
Misterioasa corespondenţă a intrat, încă de pe 21 ianuarie, nu doar în atenţia serviciilor secrete, ci şi în vizorul Internelor şi al instituţiilor subordonate: Jandarmeria, Poliţia Română şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

O lună de proteste
Scrisoarea de ameninţare a fost precedată, pe parcursul lunii ianuarie, de nenumărate proteste ale şoferilor faţă de creşterea preţului la carburanţi. Manifestările au variat de la achitarea plinului cu monede de 50 de bani, cumpărarea unor cantităţi infinitezimale de carburanţi ori conducerea unor maşini trase de cai. Protestele au debutat după ce litrul de benzină a atins preţul de 5 lei.

"Va fi o nouă revoluţie cu mare vărsare de sânge, cu pierderi materiale şi umane enorm de mari (...) şi toată lumea va căuta să se răzbune pe cei vinovaţi... să trăiţi bine şi să reflectaţi bine...",
SCRISOARE DE AMENINŢARE, "Şoferii auto-moto din România"



ALERTĂ. Şeful Jandarmeriei şi-a anunţat superiorii şi colegii despre planurile anonime de a transforma rafinăriile în torţe

N.n. Este asta o piesa a unui domino sau numai o intoxicatie?
Nu este in specificul romanilor sa actioneze astfel, de unde se poate trage concluzia ca aceasta scrisoare vine tot dintr-o sursa straina (va mai amintiti "Scrisoarea celor 6"?). In al doilea rand, daca i s-a dat aceasta atentie de catre seful Jandarmeriei inseamna ca ea se coroboreaza cu alte informatii de aceeasi natura si ca exista un pericol iminent de declansare a unor evenimente violente,

Citit si: Jandarmeria Română vrea să cumpere "echipamente de reprimare a revoltelor"

Interesant de urmarit avand in vedere si conjunctura internationala...

Cititi si: Seful FMI despre Planul Mondial: "Pot sa apara revolutii ca-n Egipt si-n alte tari!"

Niciun comentariu: