Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

miercuri, 21 decembrie 2011

ULTIMUL CRACIUN?

Daca urmariti comentariile celor care studiaza profetiile despre iminenta Rapire a credinciosilor sau predictiile expertilor financiari despre apropiata cadere economica mondiala, mesajul pe care il receptionati este acelasi. Ar putea deci fi foarte bine ultima data cand mai celebram Craciunul asa cum ne-am invatat pana acum.
Si asta ar putea fi un lucru bun, deoarece, pentru cea mai multa lume, Craciunul a devenit ceva cu un pic mai mult (dar fara a mai constientiza ce) decat un exercitiu anual de a cheltui bani, pe care nu ii avem, spre a cumpara lucruri, de care nu e nevoie, pentru cei ce se afla pe listele noastre, dintre care pe unii nici macar nu-i placem. Adaugati pe deasupra tristul fapt ca milioane de familii fac aceasta din case pe care nu le mai poseda, sporind povara unei datorii pe care cu greu o mai pot duce si veti capata imaginea gradului de decadere a acestei lumi. Si cel mai trist lucru dintre toate este ca oamenii nu fac asta macar dintr-un oricat de mic sentiment de recunostinta pentru ceea ce Domnul le-a daruit lor. Ei fac aceste lucruri numai fiindca, pentru o scurta perioada de timp, pot astfel pretinde ca totul este in regula.
Si totusi pentru credinciosi ar trebui ca lucruriule sa se prezinte diferit, desi inca prea multi dintre noi nu sunt in cunostinta de cauza in ceea ce priveste cel mai mare eveniment din istoria Bisericii care sta sa mijeasca la orizont. Apropiata Rapire ar trebui sa energizeze trupul lui Hristos si sa produca o pronuntata reorientare a prioritatilor noastre si totusi sondajele arata ca 90% dintre noi sunt inca focalizati pe lumea seculara si pe palida iluzie de fericire pe care aceasta o ofera, in loc sa fie pe minunatele promisiuni ale Bibliei.
Probabil ca asta se intampla datorita putinatatii invataturii noastre despre promisiunea Domnului facuta Bisericii Sale si care astfel ne-a indepartat de adevar. Preotii si predicatorii au coborat asteptarile pe care ar fi trebuit sa le avem in privinta acestei promisiuni astfel incat sa se potriveasca experientei noastre in loc sa ne invete ca, daca experienta noastra nu se croieste pe promisiunea Lui, atunci suntem pe cai gresite. Si deoarece nu citim Biblia spre a afla cele spuse acolo despre viata noastra de crestini pe acest pamant, acea promisiune nu prinde viata pentru mult prea multi dintre noi. Iar in ceea ce priveste promisiunile Domnului Iisus Hristos asupra viitorului nostru cu El, ei bine, ele arar mai sunt amintite.

Ce am primit de Craciun?
Studiind putin putem afla ca Domnul nostru nu s-a nascut pe 25 Decembrie, ci mult mai probabil pe la inceputul toamnei. De aceea celebrarea din Decembrie este mai mult traditionala decat factuala. Dar deoarece acesta este momentul pe care l-am ales pentru a celebra, sa luam un scurt ragaz spre a recapitula ceea ce nasterea Domnului inseamna cu adevarat pentru noi. Acea lista rezultanta nu va fi una exhaustiva dar probabil va putea sa ne ajute a ne reaminti ce semnifica in realitate Craciunul. Considerati-o drept cadoul pe care El ni L-a facut de Craciun.
In cele dintai si dintai, El a venit spre a ridica pacatele noastre. Numai crezand aceasta, am primit promisiunea ca pedeapsa la chinurile fara de sfarsit pe care o meritam a fost anulata (Coloseni 2:13-14) si inlocuita cu viata vesnica in imparatia lui Dumnezeu (Ioan 3:15-16).
Deoarece El a suferit in locul nostru, cei ce au crezut in El au devenit desavarsiti inaintea lui Dumnezeu (Evrei 10:14), o noua faptura (2 Corinteni 5:17) ce a dobandit dreptatea lui Dumnezeu (2 Corinteni 5:21), astfel incat am fost eliberati de legea pacatului si a mortii (Romani 8:2). 
Numai asta ar trebui sa ne faca sa sarim in sus de bucurie, dar asta nu este tot ceea ce El a facut pentru noi. El a venit sa ne ridice, de asemenea, si grijile. El ne-a promis ca daca vom crede in El vom fi adoptati in familia lui Dumnezeu (Ioan 1:12-13) si facuti mostenitori  ai lui Dumnezeu prin Iisus Hristos (Galateni 4:4-7).
Daca ne vom stradui in a cauta imparatia Sa si dreptatea Sa, care sa fie destinul nostru etern, El ne va da tot ceea ce avem nevoie, chiar acum si aici. Nu va mai trebui sa ducem nicio grija despre ce vom manca sau vom bea deoarece El a promis ca va acoperi toate nevoile noastre (Matei 6:31-33).
Ba si mai mult! Nu numai ca ne va acoperi nevoile spre a supravietui, dar ne va darui ca si viata din belsug sa avem (Ioan 10:10). El a promis ca toate le va lucra spre binele nostru (Romani 8:28) si ca nimic nu va mai putea vreodata sa ne desparta de dragostea Sa (Romani 8:38-39 si Ioan 10:27-30).
Desi era bogat, El s-a facut sarac pe Sine de dragul nostru, astfel incat prin saracia Lui noi sa devenim bogati (2 Corinteni 8:9). Dar El nu vorbea numai despre bunastarea noastra spirituala. El ne-a promis ca vom putea sa ne imbogatim in orice fel, astfel incat sa putem fi darnici in oricare imprejurare (2 Corinteni 9:11) a vietii noastre. Cu cat mai darnici vom fi catre ceilalti, cu atat mai darnic va fi El catre noi (Luca 6:38).
El a venit spre a ne da speranta in vremuri de necazuri (Ioan 16:33) si ne-a spus sa nu fim ingrijorati de aceasta viata caci este numai temporara. Cea care este permanenta este viata viitoare si aceasta trebuie sa fie cea catre care trebuie tot timpul sa tindem (2 Corintani 4:17-18).
El a promis ca ne va asculta si raspunde rugaciunilor noastre (Ioan 14:13-14), ne va curati de pacate (1 Ioan 1:9) si va vindeca bolile noastre (Iacov 5:14-15).
El a promis ca daca vom ramane in El si cuvintele Lui vor aduce roada (Ioan 15:7-8) vom putea face minuni si mai mari decat cele facute de El (Ioan 14:12). Domnul a mai spus ca singura limita a lucrurilor pe care le vom putea face va fi data de taria credintei noastre in promisiunile Lui (Ioan 14:12-13).
Dar stati, este chiar mai mult!
Toate aceste lucruri sunt doar pentru aceasta viata. Dar El a venit, de asemenea, sa ne aduca noua un viitor cu mult peste imaginatia noastra (1 Corinteni 2:9).
El a promis sa ne izbaveasca de viitoarea manie a lui Dumnezeu (1 Tesaloniceni 1:10) si sa ne pazeasca de ceasul ispitei ce va veni peste intreaga lume spre a-i incerca pe locuitorii pamantului (Apocalipsa 3:10).
Spre implinirea acestora El a promis ca ne va rapi la cer, atat pe cei aflati in viata, cat si pe cei reinviati (1 Tesaloniceni 4:14-17), schimbandu-ne intr-o clipa din muritori in nemuritori (1 Corinteni 15:51-55) si ne va duce cu El in casa Tatalui (Ioan 14:2-3) unde vom fi feriti de judecata lui Dumnezeu asupra locuitorilor pamantului (Isaia 26:20-21).
El ne-a promis ca vom deveni poporul agonisit de Dumnezeu (1 Petru 2:9) alcatuit din oamenii rascumparati de El, ce va imparati impreuna cu El (Apocalipsa 5:9-10) pe un nou pamant (2 Petru 3:13) avand o noua si vesnica cetate al carei templu vor fi chiar Dumnezeu si Iisus Hristos (Apocalipsa 21:9-27).
Astfel, noi vom locui alaturi de El nu numai in locasurile ceresti pregatite de catre El (Ioan 14:2-3), ci si pe noul pamant, asa incat sa se arate in veacurile viitoare covarsitoarea bogatie a harului si bunatatii lui Dumnezeu (Efeseni 2:6-7).
Ati inteles cine putem deveni numai acceptand darul Sau?
Nici un alt grup din intreaga omenire nu s-a bucurat si nici nu se va bucura de asemenea binecuvantari cum sunt cele daruite de El catre Biserica Sa (adevaratii credinciosi).
Din momentul nasterii Sale, acestea si multe alte promisiuni au inceput sa se implineasca pentru toti aceia care cred in El. A fost un moment atat de important incat chiar atunci s-a strans acolo (la Betleem) multime de oaste cereasca laudandu-L pe Dumnezeu si anuntand sosirea Mantuitorului Iisus Hristos pe pamant (Luca 2:11-13).
Sute din profetiile Vechiului Testament s-au implinit confirmand valabilitatea fagaduintei lui Dumnezeu, iar toate cele amintite mai sus, precum si multe altele, sunt pentru mangaierea sufletelor noastre, deoarece prin ele toate ne intarim credinta si prindem curaj sa ne ridicam capetele, caci stim ca rascumpararea noastra se apropie (Luca 21:28).
(Traducere si adaptare dupa articolul The Last Christmas? de Jack Kelley).

CRĂCIUN FERICIT!!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Imi pare rau,dar din nou trebuie sa te corectez,ce inseamna asta: "Daca urmariti comentariile celor care studiaza profetiile despre iminenta Rapire a credinciosilor" ?!? Esti crestin ORTODOX,sau ce?Daca nu esti ORTODOX ce faci pe blogul fratelui saccs,iar daca esti,cine ti-a spus asa ceva?Informeaza-te mai bine,asta cu "rapirea" este ratacire sectara...P.S.Imi place blogul tau,se pare ca iti iubesti tara,dar,FII ATENT la tot ce publici! Doamne ajuta!Cu bine! Gabriela

Ion Olteanu spunea...

Multumesc pentru mesaj!
Este bine sa ai certitudini. Totusi cea mai sigura certitudine vine numai din Cuvantul Domnului si trebuie sa ne straduim sa intelegem duhovniceste cele spuse de acesta. Eu nu imi pot permite sa-l contrazic pe Pavel cand spune in 1 Tesaloniceni 4:16-17:
16. Pentru că Însuşi Domnul, întru poruncă, la glasul arhanghelului şi întru trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi cei morţi întru Hristos vor învia întâi,
17. După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh, şi aşa pururea vom fi cu Domnul.
La fel, nu inseamna ca daca explorez unele bloguri si sunt de acord cu toate cele spuse acolo.
Pacea Domnului!