Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

vineri, 4 aprilie 2014

Ponta, intalnire secreta cu Putin!


Putini se asteptau ca, fie si in conditiile coabitarii cu nabadai dintre cele doua Palate, politica externa a Romaniei cu privire la Republica Moldova sa nasca atatea dispute. Mai ales ca atacurile prezidentiale, dupa ce seful guvernului s-a tot perindat pe la Chisinau, au fost de o virulenta fara precedent.


vlad put Ponta, intalnire secreta cu Putin!


 Acuzat politic, Vladimir Putin este curtat economic de liderii europeni






Numai ca Traian Basescu nu a ezitat sa-i transmita lui Victor Ponta un mesaj voalat de amenintare, somandu-l public sa se hotarasca in ce barca joaca atunci cand se tot duce sa se vada cu premierul Moldovei. Si chiar daca avertismentul a parut unul fara logica, surse din SIE sustin ca el este unul cat se poate de serios. Si se refera de fapt la informatiile parvenite Palatului Cotroceni cu privire la initierea unor negocieri secrete purtate prin intermediul lui Iurie Leanca in vederea stabilirii unei intrevederi intre Victor Ponta si Vladimir Putin.

Totul pe o carte!

ponta2 616x500 Ponta, intalnire secreta cu Putin!
Victor Ponta isi continuă asaltul economic
Pe tot parcursul sederii sale la Palatul Cotroceni, Traian Basescu s-a dovedit unul dintre cei mai fanatici parteneri europeni ai administratiei americane, Romania adoptand in ceea ce priveste politica externa modelul polonez. De altfel, autoritatile de la Varsovia nu s-au sfiit sa-i rada in nas Moscovei, mizand totul pe cartea parteneriatului strategic cu SUA. Iar Romania, la randul sau, a facut din inscrierea tarii noastre pe axa Washington – Londra – Bucuresti prioritatea absoluta a politicii noastre externe. In aceste conditii, normal ca Traian Basescu nu a vazut cu ochi buni devierea noilor guvernanti de la aceasta axa, lucru care s-a vazut foarte bine cu ocazia organizarii Formului Economic Romano-Chinez de la Bucuresti. Mai mult, Basescu continua sa ceara insistent abandonarea imediata a parteneriatului strategic dintre Guvernul Romaniei si gigantul chinez Huawei, la fel cum a procedat si administratia SUA. Insa daca negocierea unor importante investitii chinezesti in Romania a atenuat totusi tonul acestor atacuri prezidentiale, seful statului a luat foc cand a fost informat cu privire la ultimul demers diplomatic al premierului Ponta.

Pe urmele lui Viktor Orban

TRAIAN BASESCU RICA PETRESCU1 Ponta, intalnire secreta cu Putin!
Traian Basescu se impotriveste noii orientari a politicii externe
Incurajat de succesul, cel putin mediatic, al relansarii relatiilor cu Beijing-ul, se pare ca seful Guvernului isi face calcule extrem de pragmatice cu privire la beneficiile economice pe care le-ar avea reeditarea unui asemenea forum, de aceasta data tinta fiind atragerea unor mari investitori rusi. Totusi, negocierile preliminarii lansate in acest sens se poarta pe canale cat mai discrete cu putinta, Victor Ponta incercand sa tina departe de urechile rivalilor politici acest proiect. Spre deosebire de omologul sau maghiar, Viktor Orban care a facut in aceste zile o noua “aroganta” Uniunii Europene, prin cererea oficiala adresata Moscovei de a imprumuta Ungaria cu 10 miliarde de dolari pentru constructia unei centrale nucleare, la o suta de kilometri de Budapesta. Solicitare pe care, bineinteles, Vladimir Putin s-a grabit sa o aprobe imediat, pentru le da cu tifla liderilor occidentali.

Joe Biden este la curent

Din informatiile intrate in posesia noastra reiese ca sprijinul solicitat de Victor Ponta premierului moldovean Iurie Leanca pentru a tatona terenul in vederea ademenirii gigantilor financiari rusi in Romania pentru marile privatizari din acest an a ajuns deja si la urechile vicepresedintelui american Joe Biden. Care deocamdata inca nu s-a pronuntat, cel putin oficial, cu privire la aparitia noii axe economice Beijing – Moscova – Bucuresti. Iar daca tacerea se va prelungi, aceasta ar putea fi interpretata ca un accept tacit al initiativei premierului. Totusi, sursele noastre sustin ca acesta va primi cat de curand un mesaj privat din partea atasatului SUA la Bucuresti, Duane Butcher, cu privire la temperarea avantului Guvernului Romaniei.

Sursa: eNational.ro » Dezvaluiri

Niciun comentariu: