Hai să dăm mână cu mână / Cei cu inima română

sâmbătă, 30 august 2014

Ruleta ruseasca



La 14.30 ora Ucrainei, pe aeroportul Serementevo din Moscova, Terminalul D se imbarcau peste 200 de pasageri, in marea lor majoritate, rusi. Destinatia -  Larnaca, Cipru. Femei, copii, familii fericite plecau in vacanta catre una din putinele tari care nu cere viza urmasilor lui Stalin. Mai exact, viza se obtine gratuit, online, pe o perioada de pana la 90 de zile din 180 de zile calendaristice. Rusii sunt multumiti cu asta. In afara de Turcia, Cipru este cam singura solutie de vacanta in apropiere.
 



Aeroportul Serementevo din Moscova, de unde a decolat AFL 2074




La 16.15, ora Ucrainei, avionul Boeing 777-200ER, cu numele de cod  MH 17 sau KL 4103 (code share cu KLM) este doborat de la o inaltime de 11.000 m pe principalul culoar aerian de zbor intre Europa si Asia , denumit codificat L980. Un fel de autostrada in nori. La 11.600 m trecea pe acolo, cam la aceeasi, ora zborul Aeroflot AFL 2074. La doar 3 minute in spatele zborului MH17 zbura o aeronava a Singapore Airlines.
Ce lipsea din puzzle?
Initial nimeni nu a inteles de ce a trebuit cineva sa traga intr-un avion aflat la 11.000 m, care in niciun caz nu putea bombarda, trage cu rachete , parasuta de la acea inaltime. Mai mult, intra pe teritoriul Rusiei; chiar daca ar fi facut brusc o intoarcere, acest lucru nu ar fi putut fi evitat. Or se stie cat au evitat ucrainienii sa se apropie cu avioanele de spatiul rusesc. Stiau ca rusii de abia asteapta. Expertii militari si oamenii cu minim bun simt si cunostinte in domeniu au simtit ca ceva le scapa.
Dupa 3 saptamani si o zi misterul a fost dezlegat. Adevarul ascuns cu grija si disperare de catre rusi a fost “sifonat”  din neglijenta. Un motiv este si ca prea multi il stiau. Un alt motiv este grozavia in sine.
Desi planul era sa doboare propriul avion, AFL 2074, sitemul aer-sol SA-11 BUK adus “special pentru eveniment” din Rusia, cu tot cu echipaj, incurca itele si doboara avionul Malaysian Airline MH17.
Copiii rusi din zborul AFL 2074 aterizeaza in vacanta la Larnaca. Niciodata probabil nu vor realiza cum moartea i-a mangaiat pe crestet. A trecut timpul, s-au intors din vacanta deja si in acest moment se uita la Russia 1 unde Vladimir Putin, cel care a aprobat tacit sau direct planul ca ei sa fie asasinati, tine discursuri patriotice la televizor justificand iminenta invazie a Ucrainei.  Sper din toata inima ca acesti oameni sa realizeze ca Dumnezeu le-a dat lor sansa unei vieti. Si sa aprecieze asta!




Asa cum NU era planificat, AFL 2074 ajunge in siguranta in Larnaca. Invazia planificata in 18 iulie este anulata.





Dezastru! Planul de invazie pentru 18 iulie pus la punct cu meticulozitate de FSB si GRU a fost naruit de niste incompetenti care nu stiau de autostrada aeriana L980 de deasupra locului unde fusese instalata cu grija bateria aer-sol SA-11. Toate textele, speech-urile, lacrimile, smulsul parului din cap (nu e cazul lui Putin), toata regia era pregatita. Presedintele exersase si morga indurerata, si cuvinte adanci pentru familie si poze cu copii rusi si vorbe mari despre drama si durerea poporului rus. Totul este pierdut! In loc de victime oficialii rusi sunt pusi pe locul criminalului iar ei erau complet nepregatiti pentru asta. De asta au refuzat sugestia cancelarului Merkel facuta in secunda 2 dupa accident, direct presedintelui Putin: ASUMATI-VA VINA!

Putin face atac de nervi si il suna pe Obama incercand un bluf care va ramane probabil studiu de caz in manualele studentilor la drept international, dar si la criminalistica.
Reiau povestea pentru ca mi se pare sen-za-tio-na-la!!! Spune totul despre actori si piesa de teatru la nivel planetar ce se juca sub ochii oamenilor impietriti de uimire / durere/ compasiune.

Asadar extras din articolul “Monstrul Putin si popa Kiril” din 22 iulie publicat pe reportervirtual.ro
“Cel mai interesant lucru, si de fapt aici vroiam sa ajung, este povestea telefonului lui Vladimir Putin imediat dupa doborarea avionului MH17.
Relatez subiectul pentru ca este emblematic pentru diabolismul cu care acest om(?!) – Putin - minte, blufeaza, dezinformeaza. Este, de asemenea, un episod ce dovedeste cat de subtila si extrem de bine croita este propaganda rusa.
Concentrati-va! Asadar, pe secvente:
1. Avionul este doborat de rebelii pro-rusi cu ajutorul sistemului de rachete SA-11, pus la dispozitie cu darnicie de armata rusa. Cu echipaj cu tot. Toata planeta stie, mai putin Ion M. Ionita. Si Vladimir Putin stia atunci, asa ca il suna pe Obama, probabil la cateva secunde dupa ce a aflat. Si a aflat imediat, inaintea americanilor, inaintea oricarei stiri, ca sa vedeti cat de implicati sunt.
2. Obama ii raspunde la telefon. Si asta e un lucru bun, cum zicea si Ion Petrescu, ca aceste canale sunt deschise. Deocamdata.
3. Putin blufeaza, nu ii spune nimic de avionul doborat si pretinde ca a sunat sa isi exprime dezacordul cu privire la sanctiunile pe care Statele Unite tocmai le anuntasera impotriva Rusiei. Exceptionala strategie: Putin spera ca in acest mod sa il puna cumva in defensiva pe mult-prea-politicosul Barack Obama.
Va imaginati si singuri conversatia. “Bla, bla, este incorect fata de Rusia, bla, bla, ei vor sa gaseasca o solutie in Ucraina, bla, bla, au propus federalizarea (adica santajarea constanta si ulterior ruperea a inca unui teritoriu din Ucraina) si fascistii de la Kiev nu doresc asta“…etc.
4. Urmariti subtilitatile. Atentie, sunt la nivel de presedinti de superputeri mondiale. Putin i-a oferit, desi “suparat” pe Obama, o mana intinsa presedintelui american. Probabil ceva de genul “sunt suparat dar te inteleg si pe tine si vreau sa stii ca din partea mea vom colabora in continuare”. Obama ar fi trebuit sa fie fericit si usurat ca relatia sa cu Putin nu era complet compromisa. Apoi finalul apoteotic:
La sfarsitul unei convorbiri in care Obama nu avea de ce sa se arate agresiv, el fiind deja “agresorul” prin sanctiunile anuntate recent, Vladimir Putin ii strecoara in ultimele propozitii : “Si vezi ca a fost doborat un avion, sper ca acum sa nu mai folositi si asta impotriva noastra“.
Ex-tra-or-di-nar!!!

Acum intelegeti mai bine despre cine vorbim si la ce “fineturi” de mentalitate si limbaj sa ne asteptam! Este greu sa filtrezi totul tinand cont de asemenea personalitati, dar cand vorbim de rusi si Vladimir Putin, vei gresi cumplit daca faci altfel.

Deci invazia prevazuta pe 18 iulie nu mai are loc din cauzele mai sus explicate. Doar cativa oameni stiau motivul adevarat.
Putin tocmai retrasese TOTI militarii de la granita (avusese initial 40000 de oameni, plus tehnica militara) pentru ca indignarea dupa “doborarea zborului AFL2074 de catre fortele ucrainiene pe teritoriul ucrainei” sa fie cat mai credibila. Si „spontana”.
Dupa naruirea planului totul a trebuit sa fie luat de la capat. Rusii au pierdut timp pretios si armata ucraineana a recucerit teritorii ale Ucrainei care nu fusesera prevazute de rusi sa mai fie pierdute.
Remobilizarea armatei ruse la granita are loc fara a fi prezentat vreun motiv. Adevaratul motiv era necunoscut.
Se reintorcea toata lumea la planul initial. Postura de victima nu mai poate fi jucata. Occidentul i-a catalogat deja pe rusii care au doborat avionul MH-17, prin vocea celui mai titrat ziar olandez: CRIMINALILOR!


In ultimele zile evenimentele se precipita iar.
Actiunile isterice are Rusiei din ultimele zile sunt consecinte ale unor evenimente pe care FSB, GRU si presedintele Putin le-au ascuns foarte bine saptamani in sir. Americanii si europenii nici nu au mirosit adevarul.
Invazia Ucrainei a fost decisa! Ordinul de atac a fost emis! Acum FSB lucreaza la sincronizarea perfecta cu Transnistria, Gagauzia, separatistii din Donbas, agentii din Kiev  si cu presiunile la granita din partea Belarus .

Vladimir Putin a dat ordinul de atac. Incepe intoxicarea media!
“Prietenii” din occident sunt reactivati si li se cere ajutorul. Campania mediatica din zilele invaziei va fi fara precedent, inclusiv in publicatii si posturi tv occidentale. Se lucreaza intens in laboratoarele FSB la diminuarea “costului politic” si la limitarea protestelor internationale ce vor urma invaziei.

Desi nu era prevazut asa, pasagerii AFL2074 au ajuns totusi in paradis. Cel Cipriot. Copii din zborul MH17 nu au avut aceasta sansa. A fost greseala sau pur si simplu un rus nu a putut sa doboare un avion cu rusi la bord (putin probabil; putea rata tinta)?

Ordinul de atac este emis. Acum se joaca alta piesa de teatru. Are doua fete: prima, fata umanitara; armata rusa va invada Ucraina in rolul de forte pacificatoare. Protejarea civililor, criminalii ucrainieni, victime, catastrofa umanitara…. toate acestea si multe altele s-au auzit din ce in ce mai mult si vor continua sa fie difuzate de propaganda rusa de acum incolo.
A doua imagine este a rusilor care au “plesnit” peste bot Uniunea Europeana cea care a impus sanctiuni care vor demola efectiv economia Rusiei. De fapt Putin intentioneaza cu asta sa se asigure ca nu vor mai avea loc alte discutii despre sanctiuni pentru ca europenii, siderati de isteria reactiei ruslor, se vor teme sa protesteze pera tare. Adica PREINTAMPINAREA PROTESTELOR cancelariilor occidentale la o viitoare invazie. Asta este jocul, explicat pe scurt. Ramane de vazut cat de “in defensiva” se afla americanii si europenii. Dar va rog sa sesizati subtilitatile planului rus. Cat de malefici sunt si cum isi pregatesc diabolicele planuri cu muuult in avans.
Ordinul de atac a fost dat. Se asteapta declansarea. Pana atunci Putin face curatenie. In timp ce FSB si departamentul propagandei pun in fuctiune masinaria cu noua tema de propaganda, Vladimir Putin se ocupa de doua lucruri:

1.     Pedepsirea vinovatilor pentru planul esuat. A fost greseala sau pur si simplu un rus milos nu a putut sa omoare conationali ce plecau in vacanta? Probabil nu vom afla niciodata! Dar Putin stieee! Greseala sau mila se pedepsesc la fel. Se emit “licente” pentru asasinarea unor lideri. Sunt vizati si cei care stiu prea mult din planul initial. Mai ales ca parti ale planului “scapa” si ajung in presa cu ajutorul inregistrarilor facute de SBU.
Putin turbeaza! Pentru mult mai putin dect un plan de asasinare a propriilor cetateni poate fi judecat si executat. Sigur, in alte timpuri si intr-o tara normala. Dar daca se schimba timpurile? Isteria reactiilor din ultimele zile ale lui Vladimir Putin trebuie privita si in acest context.  
Paginaderusia.ro publica in EXCLUSIVITATE traducerile discutiilor despre asasinate (http://paginaderusia.ro/unde-i-ordin-de-la-grufsb-nu-i-tocmeala-discutii-despre-asasinate-in-estul-ucrainei/).  
In paralel, Vladimir Puitin demite mai multi lideri ai armatei ruse si serviciilor de securitate pe care ii considera vinovati de esuarea planurilor de pana acum: 18 ofiteri si inalti demnitari printre care generalul Vladimir Rushailo (nu este mentionata functia lui dar o putem usor imagina avand in vedere ca a condus genocidul rus din primul razboi cecen  si ulterior actiunile anti-teroriste din Caucazul de Nord), generalul maior Vasili Fedoruk, colonelul Vladimir Didenko (un fel de sef al spionilor infiltrati in tarile care au minoritati ruse), generalul maior  Andrei Strizakov seful operatiunilor de pregatire a teroristilor din bazele de la Rostov pe Don. Ca sa acopere motivatia demiterilor, Putin mai completeaza cu demiteri fara legatura cu cazul, gen 11 sefi de birouri regionale si adjunctii acestora, plus un responsabil cu combaterea drogurilor (Yuri Lazarev) din St Petersburg . Na, ca tot ne-am prins, gospodin Putin! 

2.     Schimbarea “garzii” liderilor separatisti. Cum nimeni nu-si imagineaza ca Borodai, de exemplu, asociat de cancelariile occidentale mai degraba cu un terorist responsabil de doborarea zborului MH17 si minciunile sfruntate emise de separatisti in zilele ulterioare, mai poate fi considerat drept un partener de dialog intre guvernul ucrainean, UE, SUA si Rusia, ulterior invaziei care va avea loc in zilele urmatoare, Vladimir Putin ordona schimbarea liderilor. Si ieri, 8 august, patronul de restaurant din Moscova, Alexandr Borodai isi da brusc demisia din functia de prim-ministru, lasand locul unui obscur Aleksandr Zaharcenko. Crede cineva ca au avut loc alegeri in randul separatistilor? Credeti ca a demisionat de buna voie? Sa fim seriosi! Ordinul de “spalare” a venit exact de la Kremlin. Nu este nicio diferenta intre Aleksandr Borodai si Aleksandr Zaharcenko. Amandoi sunt “teleghidati” de la Moscova. Asta este clar pentru toata lumea!

Sa vomiti anticipat, nu alta!

Din pacate schimbarile liderilor sunt semnul cel mai clar al iminentei invazii. Licentele de asasinate, de asemenea. Dupa invazie, Rusia va “indemna” la dialog partile. Binenteles totul sub santajul dirijat, al lor. Veti vedea comunicate si un presedinte rus vorbind despre pace si buna intelegere. Vor alterna bata, amenintarile, cu indemnurile la non-violenta. Grija fata de refugiati, civili morti si case daramate va fi coplesitoare si va smulge lacrimi rusilor instalati la televizor.

Sa vomiti anticipat, nu alta!

Ucrainienii vor fi din nou invadati de vesnicul lor blestem geografic, vecinul rus. Uniunea Europeana va ezita sa mai starneasca istericul urs care a aratat deja “in avans” ca e dispus la orice. Oricum, sanctiunile le-a cam epuizat, Putin penalizandu-se singur dar, atentie, a stabilit si termenul pedepselor - 1 an. Protestele UE vor fi de forma. SUA se vor margini sa dea comunicate indignate. Masinaria de propaganda va functiona impecabil pentru ca rusii au avut timp sa pregateasca tot. Chiar si din UE se vor auzi tot mai multe voci despre nevoia “umanitara” din Donbas. Multe publicatii, televiziuni si agentii de stiri nationale sunt pur si simplu infiltrate. Agerpress stie exact despre ce vorbesc.
 Rusia are nevoie de legatura pe uscat cu Crimeea! Putini inteleg asta.
Singura necunoscuta este cati ucrainieni vor muri. La inceput armata ucraineana va opune rezistenta. Vor urma tradari in masa, plus focare de instabilitate puse la cale in Odessa , Kiev , Mariopol, si chiar la granita cu Belarus unde a sosit pe nepusa masa tehnica militara rusa (orasul Xomeli). Este posibil ca anumite unitati ale armatei ucrainiene sa intoarca armele. Ucrainienii se vor retrage. Rusii vor ocupa Donbasul si cateva pozitii cheie de la Marea Azov, care va fi controlata in totalitate de rusi. In functie de dezastrul provocat vor taia si accesul la Marea Neagra al ucrainienilor, pana la Odesa . Crimeea are nevoie de legatura cu Rusia pe uscat. Povestea cu podurile construite este doar poveste. Iar cu bac-urile nu se rezolva situatia. Ca si in Transnistria, retragerea trupelor rusesti de “mentinere a pacii” este la fel de imposibila ca retragerea trupelor de ocupatie. Se vor retrage numai cand vor fi siguri ca separatistii vor avea o organizare perfecta. Numai ieri in Lugansk intrasera dinspre Rusia 9 tancuri, 4 blindate, 3 BMP si doua camioane Ural pline cu munitie . Din partea rusilor, care nici azi nu recunosc implicarea lor directa in conflictul ucrainean. Ipocriti si mincinosi ca niste mafioti de cea mai joasa speta!
UE, SUA si mai ales Ucraina vor suferi o noua umilinta. Putin va fi la fel de autist precum si in cazul Crimeii.


 Arseniy Yatsenyuk, Prim-ministrul Ucrainei si unul dintre cei mai buni pe care i-a avut Ucraina vreodata, va fi din nou pus in situatia sa priveasca neputincios cum rusii mai iau o bucata din Ucraina.


Din pacate nu exista solutii pasnice. Vladimir Putin va fi schimbat dar nu in viitorul apropiat. El exact asta incearca sa amane. In mod ironic, izolarea Rusiei si arama data pe fata a lui Putin ne-au facut un bine in ciuda faptului ca Lukoil renunta la toate afacerile din Europa, mai putin cele din Romania (asta chiar ar trebui sa ne puna pe ganduri). Situatia din Ucraina si, in viitorul imediat, din Transnistria ne va face rau. Serviciile secrete moldovenesti au arestat deja gagauzi antrenati in aceeasi tabara terorista din Rostov pe Don (!!!) si care pregateau evenimentele ce vor justifica miscarile armatei ruse in Transnistria. Voi reveni cu un material pentru acest subiect incredibil care merita o atentie aparte.
UE nu are lideri care sa se opuna unui nebun fanatic precum Vladimir Putin. SUA este departe si este dispusa doar la ceva sanctiuni si declaratii de presa. In afara Poloniei, foarte tacuta in ultimele saptamani, de altfel, si tarilor baltice care insa sunt prea neinsemnate in tot acest joc, nimeni nu mai are curaj si resurse de consumat pe conflictul cu Rusia.
Evenimentele din zilele urmatoare (probabil maxim 14, depinde de cum rezista separatistii in Donbas) vor arata din nou fata hidoasa a Rusiei invadatoare. Putin isi pregatise un discurs ieri, la toate posturile de radio si tv. Era vorba de discursul invaziei. A fost amanat in ultimul moment pentru a face schimbarile de lideri si a da timp indeplinirii “licentelor” de asasinate. Plus retusuri de ultim moment ale planului de invazie.
Daca vreti sa invatati ceva despre ce NU trebuie sa crezi, luati aminte la cum vor prezenta unele surse mass-media invazia rusa. La cum se va prezenta actiunea pacificatoare. La cum vor trada Ucraina unele guverne din UE si la cat de neputincioasa sunt UE si SUA cand vine vorba de actiune contra rusilor. Mii de stiri, imagini si comunicate mincinoase sunt deja pregatite. Trebuie ales doar momentul de actiune, eventual “produsa” o mica scanteie.

Reportervirtual.ro, paginadepolitica.ro si paginaderusia.ro vor prezenta obiectiv si fara sa alunece in intoxicari rusesti evenimentele ce vor urma. Suntem pregatiti, imuni la minciunile rusesti bine ticluite si cu ochii pe cei care vor juca “ruseste” in presa romana.

Daca tot nu putem face nimic macar sa luam aminte. Si sa ii invatam pe copii nostri ca “trupe de mentinere a pacii”, in rusa, inseamna “invadatori”, in orice alta limba!
Europa a obosit! Iar Putin de abia a prins gustul sangelui!

N.n. De altfel, azi tocmai si-a asumat pozitia de terorist-sef al planetei cand a amenintat, la modul general, ca rusii sunt una dintre cele mai mari puteri nucleare si cine se pune cu ei trebuie sa aiba grija!
Asta dupa ce a facut precizarea despre Crimeea ca aceasta a scapat de actuala situatie a Ucrainei prin aderare la Rusia!
Ce minte primitiva nutreste ambitii de a conduce lumea cu forta militara!
Putem spune metaforic despre Putin: un brat de fier, condus de un cap de lemn. 

Niciun comentariu: